Børn og linser

Børn og unge under 18 år kan med tilladelse fra sine forældre- og gerne i samråd med øjenlægen – få tilpasset kontaktlinser hos Møller & Sandahl. Der er ingen minimums aldersgrænse for linser. Men barnet skal have forståelse, disciplin og en hvis modenhed, før kontaktlinser er en mulighed. Derfor er forældrene en vigtig del af vurderingen i valget af kontaktlinser til barnet.

Med mindre behovet er affødt af synsmedicinske årsager, skal barnet selvstændigt kunne passe og pleje kontaktlinserne. Vi tilbyder gratis prøveperiode på linser i op til en måned for at sikre, at barnet får den rette synskomfort og optimering. I særtilfælde som ved receptlinser kan der forekomme tilpasningshonorar. Generelt set anbefaler vi, at børn bruger 1-dagslinser, som alternativ til briller, til brug om aftenen og til aflastning i weekenden. Den nyeste udvikling til børn er natlinser

Flere studier viser, at hvis du bruger natlinser så bremser man udviklingen af nærsynetheden. Det vil sige, et barn på 12 år, med ca. -1,00D der starter med briller eller almindelige kontaktlinser vil ende som voksenmedenstyrkeomkring -3,00D–4,00Dmens en 12 årig med -1,00D der begynder med natlinser typisk vil ende med omkring -2,00D i styrke som voksen.